Advertisement
HABERLER ABONE OL

Yeni Zelanda'nın varlık alımını azaltmasının ardından dikkatlerin çevrildiği Kanada Merkez Bankası'ndan da yine varlık alımını azaltma kararı çıktı.

Kanada Merkez Bankası politika faizini yüzde 0,25'te sabit tutarken, varlık alımlarını haftada 2 milyar Kanada dolarına (1,6 milyar dolar) indirdi.

Kanada Merkez Bankası yetkilileri önceki yönlendirmelerine paralel olarak gelecek yılın ikinci yarısından önce faiz artışı beklenmediğine işaret etti.

Yeni Zelanda'dan varlık alımlarını sonlandırma kararı

Yeni Zelanda Merkez Bankası parasal teşviklerin azaltılacağını ifade etti. Yeni Zelanda Merkez Bankası Para Politikası Kurulu politika faizini yüzde 0,25'te tutarken, Geniş Ölçekli Varlık Alım Programı başlığı altında yapılan varlık alımlarının durdurulacağını söyledi.

Kuruldan yapılan açıklamada kurul üyelerinin aşağı yönlü deflasyon ve yüksek işsizlik riskinin geri plana düştüğünü belirttiği ifade edildi.

Powell: Varlık alımlarını tartışmaya devam edeceğiz

ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi konuşmasında Fed Başkanı Jerome Powell, Fed'in tahvil alımlarını tartışmaya devam edeceğini belirtti.

Varlık alımlarının azaltılmasına yönelik tartışmaların resmi olarak başladığı Fed cephesinde ise farklı görüşler devam ediyor.

Son olarak St. Louis Fed Başkanı James Bullard, salgın döneminde uygulamaya konan parasal desteklerin geri çekilmesi için doğru zamanın geldiğini söyledi.

Wall Street Journal’e verdiği bir röportajda, “Ekonominin yüzde 7 büyümesi ve salgının her geçen gün daha iyi bir şekilde kontrol altına alınmasıyla acil durum önlemlerinin geri çekilmesi için doğru zaman” diyen Bullard, varlık alımının azaltılması için iyi bir durumda olduklarını belirtti.