Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yunanistan'da hükümeti oluşturan siyasi partilerden PASOK ve Yeni Demokrasi Partisi'nin liderleri, 130 milyar avroluk yeni kredi anlaşmasının onaylanması için parti gruplarında milletvekillerine çağrıda bulundu.

AB ve IMF tarafından istenen yeni tasarruf önlemlerini içeren ikinci kredi anlaşması ile hükümetin özel sektör kreditörleriyle yaptığı PSI (özel sektör katılımı) tahvil takası anlaşması, yarın parlamentoda yapılacak oylamadan önce parti gruplarında tartışıldı.

Yeni Demokrasi Partisi lideri Andonis Samaras, partisinin meclis grubu toplantısında yaptığı konuşmada, partisinin milletvekillerinden, ülkeye 130 milyar avroluk yeni krediyi serbest bırakacak daha fazla tasarruf önlemi içeren yeni anlaşma ile ülkenin borcunun 100 milyar avro kadar azaltılmasını sağlayacak tahvil takası PSI (özel sektör katılımı) anlaşmasını onaylamalarını istedi.

Samaras, anlaşmayı onaylamayanların gelecek seçimlerde partisinden aday olmayacağının açık olduğunu da belirtti.

Tahvil takası anlaşmasından sonra hemen genel seçimlere gidilmesini isteyen Samaras, anlaşmadan sonra meclisin feshedilmesini isteyeceklerini belirterek, koalisyon hükümetinin sürmesini daha fazla istemediklerini kaydetti.

PASOK lideri Yorgo Papandreu da, partisinin parlamento grubu toplantısında, yarın bütün dünyanın gözünün Yunanistan'da olacağını belirterek, herkes için sorumluluk zamanı olduğunu ifade etti.

Anlaşmanın herkes tarafından onaylanmasını talep ettiğini belirten Papandreu, 130 milyar avroluk yeni kredi anlaşmasını imzalamamanın ülke için felaket olacağını kaydetti.

Yunanistan için tek seçenek olduğunu söylediği anlaşmayı desteklemeye çağıran Papandreu, "Bazılarının vicdan sorunları varsa milletvekilliği görevlerinden istifa etsinler" diye konuştu.

Anlaşmanın parlamentonun genel kurul toplantısında Pazar günü oylanması bekleniyor.