Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Estonya'nın Tallinn şehrinde devam eden 23 Yaş Altı ve Gençler Avrupa Halter Şampiyonası'nda genç bayanlar kategorisinde yarılan 63 kilodaki milli sporcumuz Hatice Demirel, bronz madalyaya layık görüldü.

Demirel, koparmadaki ilk iki hakkında 80 kilo kaldırırken, ikinci hakkında 85 kiloda başarılı olamadı. Son hakkında 85 kilo kaldıran Demirel, bu ağırlıkla koparmada 5'inci sırada yer aldı.

Koparmada 1'inciliği 103 kilo ile Rus sporcu Diana Ahkmetova kazanırken, ikinciliği 100 kilo ile Rus sporcu Nadezda Likhacheva elde etti. Koparmanın üçüncülüğünü ise 90 kilo ile İspanyol sporcu Irene Martinez kazandı.

Hatice Demirel, silkmedeki ilk hakkında 106 kiloyu başarıyla kaldırdı. İkinci ve üçüncü hakkında 113 kiloyu deneyen Hatice Demirel, başarılı olamadı ve 106 kiloluk kaldırışı ile silkmede 3'üncü sırada yer aldı. Silkmede 1'inciliği 125 kiloluk kaldırışı ile Rus sporcu Diana Ahkmetova kazanırken, ikinciliği 123 kilo ile Rus sporcu Nadezda Likhacheva elde etti.

Milli sporcu Hatice Demirel, toplamda ise 191 kiloya ulaşarak 4'üncü sırada yer aldı. Toplamda birinciliği 228 kilo ile Rus sporcu Diana Ahkmetova kazanırken, ikinciliği 223 kilo ile Rus sporcu Nadezda Likhacheva elde etti. Toplamda üçüncülüğü ise 195 kilo ile İspanyol sporcu İrene Martinez kazandı.

Silkmede üçüncü olarak bronz madalya kazanan Hatice Demirel'e madalyasını Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar verdi.