Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin'in Hong Kong'dan altın ithalatı, mücevherat satışlarının yatırım aracı olarak metalin talebinin azalmasını dengelemesinin ardından, yükselişini 3. aya taşıdı.

Bloomberg News'ün Hong Kong İstatistik Bakanlığı'nın verilerinden yaptığı hesaplamalara göre, net ithalat Ekim'de 69 metrik ton olurken, Eylül'de bu rakam 61.7 ton olmuştu. Geçen yıl aynı dönemde ise 129.9 ton olarak gerçekleşmişti. Bakanlık'ın farklı bir açıklamasında, Çin'den bölgeye yapılan ihracatın ise Eylül'de 30.1 ton, Ekim'de 42.4 ton olduğu ifade edildi. Bu rakamlar Çin'in toplam altın ihracatını yansıtmıyor.

Milli İstatistik Bürosu'na göre, Çin'in Ekim'deki mücevher satışları bir önceki aya göre yüzde 2.9 arttı. Altın, ABD ekonomisinin toparlanması ve doların güçlenmesi ile faiz artışı ihtimallerinin gündeme gelmesinin güvenli liman olarak altın talebini azaltması üzerine, geçen ay 1.200 doların altına indi ve bu yılki kazanını sildi.

Bloomberg jenerik fiyatlamasına göre spot altın Londra'da yüzde 0.4 yükselerek Pekin saati ile 06:41'de ons başına 1.202.32 dolardan işlem gördü. Yüzde 99.99 oranında saf altın Şanghay Altın Borsası'nda Ekim ayında yüzde 4.5 gerileyerek 4. ayda da geriledi.