Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

AK Parti Genel Başkanı, Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Ülkemize, milletimize ihanet etmeyeceğiz, edenlere de izin vermeyeceğiz. Nefsimi ayaklar altına alırım, asla dava arkadaşlarımın kalbini kırmam. Bu kadroların üzülmesine izin vermem. Bugün herkes imtihanlıdır. Kim ne fitne yaparsa yapsın, kim ne yazarsa yazsın, biz bu iki yazıcının dosyasından korkalım, Allah'tan korkalım" dedi. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısı için geldiği Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) aralarında bakanlarında bulunduğu partililer tarafından merdivenlerde karşılandı.

Başbakan Davutoğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

"AYNI DAVAYA HİZMET ETMEKTEN GURUR DUYUYORUM"

"Sizlerle birlikte aynı davaya hizmet etmekten gurur duyuyorum. AK Parti hareketinin bir mensubu olmaktan büyük onur duyuyorum. Sizler gibi doğru yol arkadaşlarıyla, bütün tuzaklara karşı bu harekete hizmet etmekden daha değerli bir şey yok. Milyonların gözyaşı ve dualarıyla varılan bu hareket; tüzüklerle, kurultaylarla varlık kazanmasından daha fazlasıdır. Nesillerce ödenen bedellerin neticesidir AK Parti. En kıymetli hazinemizdir. Bu dava yeryüzünün sorumluluğunu taşıyan bütün mahlukata karşı sorumlu olanların davasıdır. Türkiye evimiz yurdumuz değil, aynı zamanda yüzbinlerce mazlumun yüzünü döndüğü topraklardır. Bu ülke adaletin ve merhametin yurdudur.

3 Kasım 2002 ile 1 Kasım 2015 arasında verilen destansı mücadelenin hangi badirelerden geçtiğini biliyorsunuz. Bu zorlu dönemeçlerden kararlı ve dürüst bir siyasetle çıktığımızı hatırlıyorsunuz. Biz bu kritik kavşakları milletin asli görevini ıskalamayarak dosdoğru siyasi bir kararlılıkla geçtik. 

EKONOMİDEKİ GELİŞMELER

Türkiye ekonomisini 14 yıl şaha kaldırdık. Topyekun bir kalkınma yaşadık. Tüm karamsar tablolara rağmen bu şaha kalkış devam ediyor. Büyümemiz piyasalara can verdi, ümit verdi. Türkiye'yi 34 yılın ardından tek haneli enflasyonla biz tanıştırdık ve bunu devam ettiriyoruz. Nisan ayı enflasyonu yüzde 6,57 seviyesine kadar düştü, bu son 3 yılın en düşük seviyesidir. Bu istikarar, bu kararlılık devam edecek. Türkiye'yi ayağa kaldıracak reformları hayata geçireceğiz.

Birileri bizi sığ gündemlere hapsetmeye çalışabilir. Bizi yavaşlatmaya asla izin vermeyeceğiz. Milletimizle kucaklaşmaya devam edeceğiz. Bu dava bu toprakların istiklal davasıdır. Milletimizin refahı ve huzuru için siyaset yapıyoruz. Zulme uğrayan, adaletsizliğe uğrayan bütün insanlar adına hak ve adalet mücadelesi veriyoruz. 

"NEFSİMİ AYAKLAR ALTINA ALIRIM..."

Birileri bizim kuşağımızın gençlik hayalini çaldı, biz yine buna müsaade etmeyeceğiz. Ülkemize, milletimize ihanet etmeyeceğiz, edenlere de izin vermeyeceğiz. Umudunu AK Parti'ye bağlayan milyonlar merak etmesin. Nefsimi ayaklar altına alırım, bir faninin terk etmeyeceği düşünülen her makamı elimin tersiyle iterim ama asla bu kutlu hareketteki hiçbir dava arkadaşımın kalbini kırmam. Dünya mazlumlarının tek umudu olan bu ak hareketin zarar görmesine bu ak yürekli kadroların üzülmesine, beise düşmesine asla izin vermem. Bugün herkes imtihanlıdır. Kim ne fitne yaparsa yapsın, kim ne yazarsa yazsın, biz bu iki yazıcının dosyasından korkalım, Allah'tan korkalım."