Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, "Şu anda yapılan hareket bir ihanet hareketidir, bir ayaklanma hareketidir. Ve bu vatana ihanet hareketinin bedelini de tabii çok ağır ödeyecekler. Bunu peşinen söyleyeyim." dedi.

Öğleden sonra bir hareketlilik olduğunu söyleyen Erdoğan, ""Ben ayrıldıktan sonra Marmaris'i de bombalamışlar" dedi.

Erdoğan, açıklamasında, "Benim genel sekreterimi alıp götürdüler. Genelkurmay Başkanımızın durumunu şu anda bilemiyorum" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sizler bizim Mehmetçiğimizsiniz. Size verilen silahları milletimize doğrultursanız bedelini ödersiniz" dedi.

"Paralel Devlet Yapılanması'nın ta kendisiydi"

Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bugün bildiğiniz gibi öğleden sonra bir hareketlilik ne yazık ki silahlı kuvvetlerimizin içinde mevcuttu ve bu hareketliliğin neticesinde de Türk Silahlı Kuvvetlerinin içerisinde bir azınlık ne yazık ki ülkemizin birliğine, beraberliğine, bütünlüğüne hazmedemeyen, milletimizin birliğini, beraberliğini ne yazık ki kabullenemeyen bu grup, çok daha önceden söylediğim gibi Paralel Devlet Yapılanması'nın ta kendisiydi ve bu yapılanma tabii 40 yıllık sürecin neticesinde silahlı kuvvetlerimizin içinde de emniyet teşkilatımızda da devletin diğer kurumlarında da kendine yer bulmuş, her türlü kılığa, kılıfa girmiş ve bugünlere kadar bu şekilde gelmiştir. "