Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

New York Fed Başkanı William Dudley, yatrımcıların bu yıl Fed'in kaç kez faiz artırımına gideceğini azımsadığını, ancak faiz artırımlarının hızının daha önce düşünülenden daha yavaş olacağı konusunda haklı olduklarını söyledi.

Dudlet, Pazartesi günü BAli'de bir konferansta yaptığı konuşmada, "Yönsel açıdan, ABD'de kısa vadeli faizin daha yatay bir yönde hareket edeceği şeklinde yatırımcı yaklaşımı büyük ölçüde uygun görünüyor," dedi.

Dudley, "Ancak, bu yıl faiz artırımını gözardı etmek için henüz erken," dedş ve yatırımcıların ekonominin beklenenden daha iyi seyretme olasılığına yeterince ağırlık vermiyor olabileceğini sözlerine ekledi.

Dudley, "Eğer gelen bilgiler görünüm konusunda beni doğrularsa, istihdam piyasasının sıkılaşması ve ABD enflasyonunun yükselmesi ile birlikte, ABD para politikasının muhtemelen vadeli işlem fiyatlarının işaret ettiğinden daha hızlı hareket etme ihtiyacı duyacağını düşünüyorum" şeklinde görüş bildirdi.

Fed fonları (Fed'in gösterge faizi) vadeli işlemlerinin işaret ettiğine göre, yatırımcılar bu yılın sonuna kadar faiz artırımı olasılığını yaklaşık üçye bir ve gelecek yılın sonuna kadar ise yüzde 50'nin hafif üzerinde görüyor. Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) geçen hafta yaptığı toplantıda politika faizini değiştirmedi ve ekonomi ikinci çeyrekte beklenenden daha yavaş büyüdü.