Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, Almanya'nın DAX Endeksi'nin yıllık kaybını silmeye yakın kapatmasıyla birlikte, yatırımcıların kar görünümleri ve ekonomik büyümenin ışığında son kazançları değerlendirmesiyle hafif değişti.

Otomotiv üreticileri sıçrama yaparak Stoxx Europe 600 Endeksi'nin 19 sektör grubu arasındaki en iyi peformansı kaydetti. Volkswage AG'nin yüzde 1.4'lük artışı, geçtiğimiz hafta boğa piyasasına girerek 2016 kaybını silmekten yüzde 0.1 uzak olan DAX'ı destekledi. BP Plc, petrol fiyatlarının kazançlarını varil başına 45 doların üzerine genişletmesinin ardından petrol hisselerindeki yükselişe öncülük etti. Glencore Plc emtia üreticilerini aşağı çekti.

Stoxx 600, gün içinde yüzde 0.4 kadar yükseldikten sonra, Londra'da yüzde 0.1 yükseldi. İtalya'nın dahil olduğu bazı piyasaların tatil nedeniyle kapalı olmasıyla birlikte, işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yakşalık yüzde 62 altındaydı.

Londra'da CMC Markets piyasa analisti Michael Hewson, "Karların büyüdüğüne dair herhangi bir kanıt göremedim." dedi ve "İngiltere Merkez Bankası'nın, Avrupa Merkez Bankası'nın faizleri düşürme kararına katılmasıyla birlikte, aşırı değerlenmiş olduğunu düşünseniz de düşünmeseniz de, hisse senetleri daha ilgi çekici olacak.