Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Altının volatilitesi, yatırımcıların Cuma günü açıklanacak ABD istihdam verisini beklemesiyle, 2016 yılının en düşük seviyesine geriledi. TSİ 15:30'da açıklanacak veri, Fed faiz artırımı sürecine ilişkin bir işaret verebilir.

Değerli metalin 60 günlük volatilitesi, Cuma günü açıklanacak Ağustos ayına ilişkin istihdam verisi öncesi, Perşembe günü Aralık ayında bu yana görülen en düşük seviyesine geriledi. Eylül ayında faiz artırımına gidilmesi ihtimali Ağustos başındaki yüzde 18'den yüzde 32'ye tırmandı.

Altın, Fed yetkililerinin yıl bitmeden daha fazla faiz artırımı olacağı yönünde sinyaller vermesiyle birlikte, 2016 yılındaki yüzde 24'lük kazancını azalttı. Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer, Salı günü Fed'in faiz kararının “veriye dayalı” olacağını belirtmişti.

Tampa, Florida'da optionsellers.com internet sitesinin kurucusu James Cordier, “Faizlerin normalleşmesiyle ilgili herkes bekle ve gör durumunda.Eğer istihdam verisi beklenenden güçlü gelirse Eylül ayında gidilebilecek bir faiz artırımını daha olası hale getirecektir” şeklinde görüş bildirdi.

Aralık vadeli altın kontratları, üç günden bu yana ilk kez yükseldi ve New York saatiyle 13:48'de yüzde 0.4 artarak onz başına 1,317.10 dolar seviyesinden işlem gördü.