Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Ünlü tahvil yatırımcısı Jeffrey Gundlach, Deutsche Bank AG'nin hisse senedi fiyatlarındaki düşüşün, Avrupa'daki eksi faiz politikasının bölge bankaları üzerindeki etkisini yansıttığını ve merkez bankacılarına yaklaşımlarını yeniden değerlendirmeye teşvik konusunda yardımcı olabileceğini belirtti.

Gundlach, “Ekonominizi finansal sisteminizi öldürerek kurtaramazsınız ve bunun için en iyi örnek Deutche Bank'ın hisse senedi fiyatları” dedi ve “Eğer gelecekte eksi faizleri yeteri kadar uzun süre tutarsanız, bu bankaları batırırsınız” şeklinde devam etti.

Avrupa bankalarının piyasa değeri, 2016 yılında 280 milyar dolar azaldı. Deutsche Bank, değerinin yarısını kaybetti. Almanya'nın en büyük bankası, ABD Adalet Bakanlığı ile yaşanan sorunun etkisiyle kayıplarını genişletmişti.

Deutsche Bank'ın gerekli olması durumunda hükümet tarafından kurtarılacağını fakat bölge bankalarının benzer bir desteğe güvenemeyeceğini belirten Gundlach, “Deutsche Bank gerekirse Almanya tarafından desteklenir. Peki hisse senedi benzer şekilde düşen Credit Suisse ne olacak? Onları kim kurtaracak?” şeklinde görüş bildirdi.