Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Dolar/TL kuru 28 Ekim'de gördüğü 3.1273 seviyesindeki tarihi zirveye yakın seyrederken, yatırımcılar bu hafta açıklanacak olan Ekim ayı TÜFE verisi ve imalat PMI verilerini bekliyor.

Morgan Stanley stratejistleri, Türkiye'de makroekonomik verilerin zayıf seyrettiğini ve siyasi belirsizliğin yüksek seyretmeye devam ettiğini belirterek dolar/TL'de 3.20 hedef seviyesiyle alım yapılmasını tavsiye ediyor. Morgan Stanley, dolar/TL'de 3.050 seviyesinin zarar kesme bölgesi olarak kullanılabileceğine de tavsiyesinde yer verdi.

Morgan Stanley müşteri notunda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumartesi günü idam cezasına ilişkin sözlerinin ve bu açıklamaların Türkiye'nin Avrupa Birliği ile ilişkilerine yansımalarının Türk lirasının benzer para birimlerine karşı düşük performans göstermesini beklemek için nedenler arasında olduğunu belirtti.

BNP Paribas da benzer şekilde Türk lirasında aşağı yönlü potansiyel görmeyi sürdürüyor. BNP Paribas stratejistleri, enflasyondaki düşüş ve ekonomik görünümdeki zayıflamanın TCMB'nin yeni parasal genişleme hamlelerini ertelemesini güçleştireceğini belirtiyor.