Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Pacific Investment Management Co.'dan (PIMCO) Scott Mather, Donald Trump'ın ABD başkanlık yarışındaki galibiyetinin piyasalar üzerindeki etkilerine ilişkin görüşlerini bildirdi.

Daha yüksek ve dengeli bir enflasyon tahmini ile Fed politikasında daha hızlı normalleşme öngören Mather, Fed'in piyasa fiyatlamasından daha hızlı faiz artıracağını belirtti. 2017 yılı sonuna kadar 2-3 faiz artırımı öngören Mather, buna karşın Trump galibiyetinin Aralık faiz artırımı ihtimalini azalttığını ifade etti.

Trum zaferinin Fed'in yönetim kadrosu üzerindeki etkisine ilişkin konuşmak için çok erken olduğunun altını çizen Mather, hızlı değişen enflasyon beklentilerinin ve ABD hazine tahvillerinin arzındaki artışın uzun vadeli tahviller üzerinde baskı kurmaya devam edeceğini fakat enflasyon korumalı tahvillerin durumunun iyi olacağını söyledi.

Riskli gelişen piyasa paraları karşısında güçlü ABD Doları beklentisi olan Mather, gelişmiş piyasa rezerv paralarına karşı ise daha güçsüz bir dolar beklentisi içerisinde olduğunu ifade etti.