Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Kore yarımadasındaki gerginliğin yatışması ve ABD'de federal hükümetin kapatılabileceği endişesiyle doların düşmesi gelişmekte olan ülke para birimlerini destekledi. MSCI EM Asya Endeksi 4. günde de yükselirken çoğu hazine tahvilleri de yükseldi.

Singapur'daki Skandinaviska Enskilda Banken'de Asya stratejisti olan Sean Yokota yıl sonuna doğru ABD enflasyon rakamlarının iyileşeceğini, bu kapsamda doların güçlenirken Asya paralarının zayıflayacağını öngördü.

Çin'de offshore yuan 11 ayın en yüksek seviyesine çıkarken 10 yıllık tahviller ve Şanghay Borsası yatay seyretti.

Güney Kore wonu 4. günde de yükselirken 10 yıllıklar ve Kospi endkesi yükseldi.

Hint rupisi artarken Endonezya rupisi yatay seyretti. Jakarta borsası 3 günde ilk kez geriledi.

Tayland bahtı ve 10 yıllıklar yükselirken SET Endeksi yatay seyretti. Küresel yatırımcılar dün net 117 milyon dolar değerinde tahvil, net 60.9 milyon dolarlık hisse senedi sattı.

Malezya ringiti 3 haftanın en yüksek seviyesine çıkarken 10 yıllık tahviller de yükseldi.

Filipin pesosu 3. günde de yükselirken 10 yıllıklar ve borsa yatay seyretti. Yabancılar dün net 6.4 milyon dolarlık hisse senedi sattı.

Tayvan doları 2 haftanın zirvesine çıkarken Taiex borsası ve 10 yıllıklar 5. günde de yükseldi. Credit Agricole stratejistlerine göre Fed'e dair artan güvercin bekleyiş ve petrolde Haziran'dan beri yaşanan sıçramayla gelişen ülke varlıkları için görünüm olumlu.