Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Güçlenen dolar ve ABD hazine tahvillerinin faizlerindeki artış Asya para birimlerini baskı altında tutmaya devam etti. Endonezya Merkez Bankası, rupiyi korumak için müdahale ettiğini açıkladı. Hazine tahvillerinin çoğu yükselirken Çin hisseleri, bölge hisse senetleri karışık seyrederken yükseldi.
Bloomberg Dolar Spot Endeksi, ABD hazine tahvil faizlerinin yüzde 3'e yaklaşmasıyla Pazartesi günü yüzde 0.8 yükselmesinin ardından üç ayın en yükseğine ulaştı.
Singapur'da ANZ Asya araştırma müdürü Khoon Goh, "Güçlenen dolar ve ABD 10 yıllık hazine tahvil fazilerinin yüzde 3 psikolojik sınırına yaklaşması, Asya para birimlerini aşağı itiyor" dedi.
Avustralya Doları, yükselen ABD tahvil faizleri ve iki ayın düşüğüne gerileyen Japon Yeni'nin etkisiyle dört ayın düşüğüne geldi.
Güney Kore Wonu, gelişen piyasalardaki para birimlerinin düşüşüne öncülük etti ve üçüncü günlük düşüşüne yöneldi.
Endonezya Merkez Bankası, rupinin Pazartesi iki yılın düşük seviyesine düşmesinin ardından Döviz ve tahvil piyasasına geniş bir müdahalede bulundu.
MSCI EM Asia Endeksi iki günlük düşüşün ardından yatay seyretti, Çin ve Hong Kong Borsaları yükseldi, Tayvan hisseleri değer kaybetti.
Çin Merkez Bankası (PBOC) günlük yuan fiksinginde yüzde 0.31 ile 29 Mart'tan bu yana en sert düşüşü gerçekleştirdi ve piyasaya ters repo ile 30 milyar yuan (4.8 milyar dolar) fon sağladı.
Dolar/Hint Rupisi paritesi 6 günlük yükselişinin ardından düştü, rupi 13 ayın düşüğüne yaklaştı.