Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya para birimleri, FED'in beklenenden daha az şahin tavrının ardından ve doların bu hafta ilk kez düşmesiyle karışık seyrederken Bloomberg Dolar Spot Endeksi önceki üç günde yüzde 1.3 yükselmesinin ardından yüzde 0.3 düştü. Japonya piyasaları resmi tatil nedeniyle kapalı.

MSCI EM Asya Endeksi, Hong Kong hisselerinin düşüşe öncülük etmeleriyle ikinci günde de düştü.Çin Merkez Bankası, günlük yuan fiksingini yüzde 0.1 düşürerek dördüncü günde de azaltmayı sürdürdü ve 25 Ocak'tan bu yana en düşük seviyeye indirirken piyasaya ters repoyla 50 milyar yuan (7.9 milyar dolar) fon sağladı.

Avustralya Doları, Mart'ta ticaret dengesinin beklenenden daha fazla genişlemesiyle güçlendi. Tayvan Doları ve Endonezya Rupisi düşerken Çin Yuan'ı değer kazandı. ABD Doları/Hindistan Rupisi paritesi düşerek, iki günlük kazancını durdurdu.

Tayland Bahtı, yabancı fonların Çarşamba gününe kadarki sekiz günün yedisinde Tayland tahvillerinde net satıcı olmasıyla yaklaşık 12 haftanın düşüğüne geldi. Tayvan Doları, Borsadaki düşüşün ikinci güne taşınmasıyla dört haftanın en düşük seviyesine indi.
Filipinler Merkez Bankası (BSP) Başkan Vekili Guinigundo, "Filipinler ekonomisinde aşırı ısınma yok" dedi.