Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Almanya'da işsiz sayısı, şirketlerin Avrupa'nın en büyük ekonomisine olan güvenlerini sürdürmeleri ile rekor düşük seviyeye indi ve beş yıldır süren düşüşünü sürdürdü. 

İşsiz sayısı Aralık ayında mevsimsel etkilerden arındırılmış rakamla 14,000 düşerek 2.26 milyona indi ve beklenenden daha iyi bir seviyede gerçekleşti. Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, isşz sayısının 13,000 azalması bekleniyordu. Bu durum, Bundesbank'ın korumacı dış ticaret politikalarına ve olumsuz seyreden Brexit'e rağmen büyüme ivmesinin güçlü kaldığı yolundaki görüşünü destekliyor. İşsizlik oranı ise söz konusu dönemde değişmeyerek yüzde 5'te kaldı.

İstihdamdan sorumlu kurumun başkanı Detlef Scheele, "İşgücü piyasası, ekonomik büyümenin biraz ivme kaybetmesine karşın iyi bir şekilde gelişmeye devam etti," dedi ve "Şirketlerin yeni personel için talebi çok yüksek bir seviyede" şeklinde görüş bildirdi.

Bu rapor, iç talebin ekonomik büyümeyi destekleyeceğini ve üçüncü çeyrekteki geri çekilmenin, yeni emisyon testlerinden dolayı otomobil üretimindeki düşüşten kaynaklanan geçici bir hareket olduğunu işaret ediyor.