Advertisement
HABERLER ABONE OL

ABD Başkanı Donald Trump, yaptığı açıklamada "Çin'le anlaşmaya daha yakınız" dedi.

"Çin'le görüşmeler iyi gidiyor, anlaşmaya varırsak vergileri kaldırırım. Çin ile ticaret ateşkesinin süresinin uzatılma ihtimali var" şeklinde konuşan Trump, Brexit süreci yaşayan İngiltere ile ticaretimiz artacak" şeklinde konuştu.

Suriye konusunda yöneltilen bir soruya karşılık ise Trump, "Suriye ile ilgili olarak 24 saat içinde açıklama yapılacak" cevabını verdi.

ABD Başkanı Trump, uzun süredir ABD ile Meksika arasında gündemi meşgul eden duvar konusunda ise ülkenin Meksika sınırında yaşanan "şiddet olaylarını" gerekçe göstererek "ulusal acil durum" ilan edeceğini duyurdu.

Trump, Meksika sınırısına duvar örülmesi gerekliliğinin önemini vurgulayarak, "Kadın, çocuk ve insan kaçakçılığını kontrol noktalarından yapamazlar." ifadesini kullandı.

ABD'nin güney sınırlarını kontrol edemediğini kaydeden Donald Trump, "Duvarı örmemiz gerekiyor. Bu benim seçim kampanya sözümdü, fakat tek gerekçe bu değil" dedi.

Trump'ın, ABD-Meksika sınırına 5,7 milyar dolar bütçe gerektiren bir duvar örülmesini istemesi ve Kongredeki Demokratların da buna izin vermemesi nedeniyle ABD federal hükümeti 22 Aralık 2018-25 Ocak 2019 tarihleri arasında 35 günlüğüne kapanmıştı.