Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'nin bölünmez bütünlüğü üzerinden siyaset yapmanın doğru olmadığını belirtti.

Yıldız, Kayseri'deki seçim çalışmaları kapsamında, AK Parti Milletvekili adayı İsmail Tamer'in kahvaltı davetinde TBMM Başkanı Sadık Yakut, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Milletvekili Yaşar Karayel, milletvekili adayları ve partililerle bir araya geldi.

Bakan Yıldız, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de artık partiler üstü bir olgu olarak siyasi istikrarın buluğunu, siyasi istikrarın sürdürülebilmesinin, şu ana kadar elde edilen bütün kazanımlardan vazgeçmemek anlamına geldiğini ifade etti.

Bu olgunun, Türkiye'nin bölünmez bütünlüğü için de eş anlamlı olarak kullanılması gerektiğini bildiren Yıldız, ''Hakkari'nin mezralarından Edirne'nin köylerine, Trabzon'un yaylalarından Adana'nın ovalarına varıncaya kadar hepsi bizim. Bu konuda, zaman zaman zihin bulanıklığına yol açan sözler duyuyoruz. Son 8,5 yılda yaptıklarımızı anlatmakta güçlük çektiğimiz anda yapmadıklarımız üzerinden vurulmayı istemeyiz. Bu konudaki hassasiyetimizi ve milli duygularımızı, ancak milletimize hizmet ederek açıklığa kavuşturabiliriz. Millete hizmet eden milletini en sevendir. Bu konuda tereddüt yaşamamız dahi söz konusu olamaz'' diye konuştu.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde şimdiye kadar çözüm üretmeyenlerin yeni bir şey söyleyemediğini dile getiren Yıldız, bu konunun üzerine gitmek, oraya hizmet götürmek, oradaki vatandaşla hemhal olmak zorunda olduklarını kaydetti.

Aksi halde, ortaya çıkan durumun uluslararası arenadaki provokasyonla uğraşanların işine geldiğini anlatan Yıldız, şunları söyledi:

''Her zaman kucaklayıcı olacağız. Ama, bunun anlamı şu değil. Türkiye'ye yan gözle bakan ister terörün elebaşısı olsun, ister sempatizanı olsun, hiç kimseye, herhangi bir hoşgörü gösterme durumumuz yok. Bunlar çözüme gitmek için yaptığımız işlerdir. Yoksa, (Siz taviz mi veriyorsunuz) demek bizim hak etmediğimiz bir cümledir. Her birimiz aynı topraklarda doğduk, aynı hassasiyetle yetiştik ve aynı ülkü doğrultusunda davranıyoruz. Tek bayrak, tek ülke, tek vatan. Bunun üzerinde yorum yapma ihtimali bile yoktur.

Türkiye ne zaman kalkınmaya, irkilmeye kalksa başına gelen bu konuyu, inşallah bizim dönemimizde aşacağız. 10-15 yılda bir bu konu sürekli önümüze pişirilip konmuştur. Bizim kardeşlik duygularımızla sürekli oynanmaya çalışılmıştır. Sürekli, bu konu mıncıklanmaya çalışılmıştır. Bu, başkalarının işine gelir, buna fırsat vermemek lazım.''

Ayrılık rüzgarı oluşturmak isteyen kim olursa karşısında olacaklarını da vurgulayan Yıldız, ''Bunların Türkçe'den Türkçe'ye tercümeyle başka anlama gelmesini sağlamaya çalışanları da ancak siyasi çıkar oluşturmak olarak görüyoruz. Bu, Türkiye'nin bütünlüğüyle alakalı bir konudur, siyasi rant yapılacak bir konu değildir. Türkiye'nin bölünmez bütünlüğü üzerinden siyaset yapmak doğru değildir'' dedi.



-TÜRKİYE'NİN 2023 HEDEFİ-

Türkiye'nin, artık önü alınmaz bir noktaya geldiğini, ülkenin otobana çıkmış ve belli bir süratle ilerleyen bir otomobil gibi olduğunu belirten Yıldız, trafik kurallarını ihlal etmeden ama dünyadaki ülkelerden daha çok büyümesini sağlayacak süratle gittiğini ifade etti.

Bunun sonucunda Türkiye'nin ilk 26 ekonomiden ilk 17 ekonomi arasına geldiğini bildiren Yıldız, şöyle devam etti:

''Sayın Başbakanımız bir hedef çizdi. (Ülkemi, 204 tane ülkenin bulunduğu dünyada bize yakışır ilk 10'da görmek istiyorum) dedi. 10 yıl önce bunu söylesek bize gülünürdü. Ama şu anda (bu yapılabilir) deniyor. 8,5 yılda ülkeyi 3'e katlayan irade, bundan sonraki 12 yılda da ülkeyi yine 3'e katlayarak ülkemizi ilk 10 ekonomi arasına koyabilir. Artık, bu irade oluşmuş durumda. Hiçbir parti artık bu hedefin altında kalamaz. Herhangi bir parti eğer iktidara talipse bunun daha altında bir hedefle gelemez. Siyasi tarihte görülmemiş üzere, henüz 1 yaşındaki bir parti tek başına iktidara geliyorsa bu aynı zamanda diğer partilerin kötü tecrübesinden kaynaklanan bir durumdur. Vatandaşımız AK Parti'nin insan kaynağına güvendi. İnsan kaynakları bu ülkenin en büyük zenginliğidir. Parti ayırt etmeden, CHP'nin, MHP'nin içinde de çok değerli arkadaşlarımız var. Tavanda her ne kadar speküle edilse de tabanda farklı şeyler hissetmediğimiz çok arkadaşlarımız var. Her birimiz ülkenin bütünlüğü ve ilerlemesine katkı koymak durumundayız. Gün ayrılık günü değil, gün aynı ülkeye, aynı ülküye beraber davranma günüdür.

Vatandaşın günümüz iletişim dünyasında her şeyden haberdar olduğunu ve kimseye ''çifte muhasebe'' yapmadığını kaydeden Yıldız, AK Parti'nin doğru işler yaptıkça güçlendiğini ve güçlendikçe daha çok doğru işler yapma kabiliyetine kavuştuğunu söyledi.

Yıldız, vatandaşlardan yapılan hizmetleri görerek ve ''Büyük Türkiye'' resmi neyi gerektiriyorsa oylarını o yönde kullanmalarını istedi.

Bakan Yıldız, Yamula Baraj Gölü kıyısındaki tesiste düzenlenen kahvaltı sonrası, baraj gölü manzarasında hatıra fotoğrafı çektirdi.

Partisinin il başkanlığı tarafından düzenlenen mahalle toplantısına da katılan Yıldız, terör üzerinden hükümeti eleştirenlere tepki gösterdi.

Yıldız, ''Terörist başını zamanında asmayanlar, cezaevine koyanlar, şimdi bizden yattığı yeri değiştirmemizi istiyorlar. Diyelim ki değişti, ama sen terörist başını asmadığını, asılmaması için de hazırlanan belgenin altına imza attığını unutuyorsun, gücünün yetmediğini şimdi görüyorsun. Biz, terörist başına ve teröre hiç bir şekilde taviz vermedik, bundan sonra da vermeyeceğiz'' diye konuştu.