Advertisement
HABERLER ABONE OL

İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak, birçok bankanın genel merkezinin bulunduğu finans merkezi City of London’ın yüzde 15’lik uluslararası kurumlar vergisi tabanından muaf tutulmasını istedi.

G7 ülkelerinin maliye bakanları 5-6 Haziran’da gerçekleştirdikleri toplantıda dünyanın en büyük şirketlerinin en az yüzde 15 kurumlar vergisi ödemesi konusunda anlaşmışlardı.

Sunak ise genel merkezleri Londra’da bulunan finansal hizmet sağlayıcıları ve bankaların bu anlaşmadan muaf tutulmasını bekliyor. Sunak salı günü yaptığı açıklamada “doğru şirketlerin doğru vergiy ödemesi gerektiğini” söyledi.

Avrupa Birliği yetkilileri ise finansal hizmet sağlayan şirketlerin vergiden muaf olmasına karşı çıkarak her şirketin eşit olarak üzerine düşen vergiyi ödemesi gerektiğini söyledi.

Fransa: Yeni vergi anlaşması Amazon ve diğer teknoloji devlerini de içermeli

Fransa Maliye Bakanı Le Maire verdiği bir mülakatta geçen hafta G7 ülkelerinin uzlaştığı uluslararası vergi anlaşmasının Amazon.com ve diğer teknoloji devlerini içermesi gerektiğini söyledi.

G7 ülkeleri geçtiğimiz günlerde çok uluslu şirketlerin faaliyette bulundukları ülkelerde en az yüzde 15 vergilendirmeleri konusunda anlaşmaya varmıştı.

Le Maire konuya dair RMC’ye yaptığı açıklamada Amazon gibi en büyük teknoloji şirketlerinin de vergilendirilmesi gerektiğini ve Fransa’nın bunun için mücadele edeceğini belirtti.