Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İngiltere Merkez Bankası (BoE) para politikasında değişikliğe gitmedi ve enflasyon görünümünden emin olmadıkça para politikasında sıkılaştırma planlamadığını belirtti. BoE tarafından Perşembe günü yapılan açıklamaya göre banka oy birliğiyle politika faizinde ya da varlık alım hedefinde değişikliğine gitmedi.

Buna göre BoE'nin varlık alım hedefi 745 milyar sterlin (980 milyar dolar) seviyesinde kalırken, politika faizi rekor düşük seviye olan eksi yüzde 0.1'de kaldı. Bloomberg anketine katılan uzmanların beklentisi herhangi bir değişikliğe gidilmeyeceği yönündeydi.

BoE'nin para politikasında sıkılaştırmanın zamanlamasına ilişkin yönlendirmesinde şu ifadelere yer verildi: Komite, atıl kapasitenin saf dışı bırakıldığına ve yüzde 2 enflasyon hedefine sürdürülebilir bir şekilde ulaşılması yolunda önemli bir ilerleme kaydedildiğine ilişkin net bir kanıt olana kadar para politikasında sıkılaştırma niyeti taşımıyor.

Sterlin bankanın politika teşvikini koruması ve faizlerin düşük kalacağı yönünde sinyal vermesinin ardından kazançlarını genişletti. Sterlin/dolar paritesi kararın ardından 1.3183'e kadar yükseldi. TSİ 09:20'de yüzde 0.40 artıda 1.3167'den işlem gördü.