Advertisement
ENERJİ ABONE OL

Petrol fiyatları, artan koronavirüs vakalarından dolayı yakın dönemde enerji talebinin azalacağına dair beklentilerle birlikte düştü.

Vadeli kontratlar New York piyasasında varil başına 45 dolara doğru düştü. ABD’deki hastaneye kaldırılan vaka sayısı 2 bin kişi civarında artış gösterirken can kaybı ise Nisan seviyelerine geri döndü.,

Yatırımcılar 908 milyar dolarlık bir mali teşvik paketi konusunda umutlulardı fakat her iki partinin temsilcileri de cuma günü olan son tarihi ertelemeye hazırlanıyor.

Petrol fiyatları, geçen ay aşı gelişmelerinin piyasalara getirdiği iyimserlikle birlikte yükselmişti ve hala son dokuz ayın en yüksek seviyesi civarında bulunuyor.

İran ile ilgili son haberler ve ABD’de artan koronavirüs vakaları petrol fiyatlarını bir miktar düşürdü. Fakat aşı gelişmeleriyle birlikte gelen iyimserlik hala devam ediyor ve WTI yılı varil başına 48 dolar civarında kapatacak. Oversea-Chinese Banking Corp Ekonomisti Howie Lee

Ocak vadeli Batı Teksas Petrolü (WTI), Nymex piyasasında, pazartesi yüzde 1,1 düşüş yaşadıktan sonra Singapur saatiyle 10:42’de yüzde 0,9 daha değer kaybederek varil başına 45,34 dolar seviyesine geldi.

Şubat vadeli Brent petrol, Londra ICE Futures Europe piyasasında, bir önceki seansta yüzde 0,9 geriledikten sonra yüzde 0,9 daha düşerek varil başına 48,33 dolar seviyesine indi.