Advertisement
HABERLER ABONE OL

Milli Savunma Bakanlığı 27 Temmuz'da İstanbul'daki Milli Savunma Üniversitesi'nde tahıl koridoru anlaşması kapsamında oluşturulan Müşterek Koordinasyon Merkezi’nin açılış töreninin yapılacağını duyurdu.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreterinin Sözcüsü, Ukrayna’dan tahıl yüklü ilk gemilerin birkaç gün içinde yola çıkmasının beklendiğini açıklamıştı. Sözcü, BM’nin anlaşmanın imzalanmasından bu yana sık sık temas kurduğunu belirttiği tarafların anlaşmaya olan bağlılıklarını yeniden teyit ettiklerini ifade etti.

Cuma günü İstanbul’da düzenlenen törende Ukrayna ile tahıl koridoru anlaşmasına imza atmasının üzerinden 24 saat geçmeden Rusya, seyir füzeleri ile Odesa Limanı’nı vurmuştu. Ukraynalı yetkililer tahıl depolarının isabet almadığını açıklarken, Rusya da Odesa’daki askeri bölgenin hedef alındığını duyurmuştu. Ukrayna tahıl ihracatını planlanan şekilde gerçekleştirebilmek için teknik hazırlıkları sürdürdüğünü bildirmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan dünkü TRT yayınında tahıl sevkiyatı anlaşmasına ilişkin, “Herkesten attıkları imzalara sahip çıkmalarını ve üstlendikleri sorumluluklara uygun hareket etmelerini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.