Advertisement

İRFAN DONAT

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Daire Başkanlığı, Tarım Komisyonu’nda gübre sektörüne yönelik bir çalışma grubu oluşturuyor.

Gübre sektörü temsilcileriyle görüş alışverişinde bulunularak mevcut durum değerlendirmesinin yapılması beklenen çalışma grubunda, olası gelişmelere karşın alınması gereken önlem ve atılması gereken adımlar masaya yatırılacak.

Söz konusu gelişmeyi Akıllı Tarım programında dile getiren Gübre Üreticileri, İthalatçıları ve İhracatçıları Derneği (GÜİD) Başkanı Metin Güneş, Bloomberg HT yayınına katılmadan hemen önce Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığından arandığını ifade ederek, "Yayına katılmadan beş dakika önce Cumhurbaşkanlığı Strateji Daire Başkanlığından aradılar. Tarım Komisyonu olarak yeni bir çalışma grubu oluşturuluyor. Türkiye'de gübre alanında neler yapabiliriz ve neler geliştirebiliriz konusunda bir komisyon kurulacağı söylendi. Biz de Gübre Üreticileri, İthalatçıları ve İhracatçıları Derneği olarak bu sektörün sivil toplum kuruluşu olarak bu komisyonda yer alıp, ülkemizde gübre sektörünün gelimesiyle ilgili çalışmalara katkı sunacağız" dedi.