Advertisement
HABERLER ABONE OL

(19:57'de güncellendi)

Altın fiyatları, Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin parasal genişlemeyi devam ettireceği öngörüsü ve ABD perakende satış verilerinin beklenenden az artması sonrasında son altı seansta beşinci kez yükseldi.

Perakende satışlar Haziran ayında yüzde 0.4 yükselirken bu rakam Mayıs ayında yüzde 0.5 olmuştu. Bloomberg anketine katılan 82 ekonomistin tahmin medyanı ise yüzde 0.8 olarak gerçekleşmişti. Kasım ayından bu yana otomobil satışında yaşanan en büyük sıçramanın dışında perakende satışlarda bir değişiklik görülmedi. Külçe altın Bernanke'nin geçtiğimiz hafta ABD ekonomisi için genişlemeci para politikasının hâlâ gerekli olduğunu açıklamasının ardından geçen hafta yüzde 5.4 tırmandı ve Ekim 2011'den sonra en büyük haftalık artışı yaşadı.

Vision Financial Markets metal işlemleri yöneticisi David Meger, "Bernanke'nin açıklamalarından beri, en büyük soru Fed'in ne zaman teşvikleri kısacağı. Verilere göre hareket edilen bir dönemdeyiz, ekonominin zayıfladığını gösteren herhangi bir işaret desteklenecektir" yorumunu yaptı.

Ağustos vadeli altının ons fiyatı Comex'te yüzde 0.6 yükselerek New York saatiyle 10:11'de 1,284.80 dolar oldu. Yine aynı saatlerde işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 22 aşağısında seyretti.

(19:57'de güncellendi)