HABERLER ABONE OL

Bir günde Türkiye'de farklı sektörlerde 4 yatırım haberi geldi.

Polonyalı hazır giyim markası LPP ve İsveçli mobilya perakendecisi IKEA pandemi ve navlun koşulları dolayısıyla Türkiye'ye yönelik yatırım planları açıklarken, Alman ilaç şirketi Boehringer Ingelheim ve Belçikalı paketleme şirketi DW Reusables Türkiye'de yeni yatırım kararları aldı.

1- LPP

Polonya merkezli hazır giyim şirketi LPP, Asya-Avrupa arasındaki navlun fiyatlarındaki artıştan ve teslimat gecikmelerinden dolayı, üretimin daha pahalı olmasına rağmen tedarik zincirinin bir kısmını Türkiye'ye kaydırabileceklerini söyledi.

Polonya merkezli hazır giyim şirketinin CFO’su Przemyslaw Lutkiewicz Türk giyim üreticileriyle temasta olduklarını belirtti.

Şirketinin analist telekonferansında konuşan Lutkiewicz Türkiye’de üretimin daha pahalı olmasına rağmen Asya’daki üretimlerinin bir kısmını Türkiye’ye kaydırabileceklerini ve arz risklerini düşürebileceklerini belirtti.

2- IKEA

IKEA Türkiye Genel Müdür Vekili ve CFO'su Kerim Nişel Reuters'a yaptığı açıklamada şirketin Türkiye'den daha fazla alım yapmayı; koltuk, kitaplık, mutfak dolaplarını Türkiye'de ürettirmeyi planladığını söyledi.

İsveç merkezli mobilya devi, Türkiye'deki mevcut üretimine ek olarak koltuk, kanepe, kitaplık, gardırop ve mutfak dolapları kategorilerini de büyük montanlı olarak Türkiye'de ürettirerek Türkiye üzerinden ihraç etmeyi planlıyor.

3- Boehringer Ingelheim

Boehringer Ingelheim META Bölgesi Yönetici Direktörü ve İnsan Sağlığı Birimi Başkanı Mohammed Al-Tawil, “Yerelleşme yatırımımız kapsamında, firmamız tarafından orta vadede yaklaşık 150 milyon TL düzeyinde bir yatırımın ülkemize kazandırılması, uzun vadede ise aşamalı olarak yapılacak yatırımların toplam 1 milyar TL düzeyine ulaşması beklenmektedir” diye konuştu.
Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, Boehringer Ingelheim ile Abdi İbrahim iş birliğine ilişkin, “Ülkemizin ilaç tedarikindeki güvenliğine katkı sağlayan bir iş birliği ve yatırım olacağını görüyorum.” dedi.

4- DW Reusables

Çok amaçlı paketleme çözümleri sunan DW, Etap Enjeksiyon ve Etap Doğan’ı satın aldı. Depolama ve lojistik amaçlı kasa, palet ve konteyner üreten Etap Enjeksiyon ve Etap Doğan, Rekabet Kurumu ve ilgili diğer ön koşulların gerçekleşmesinin ardından DW Reusables çatısı altında faaliyetlerini sürdürecek.

Advertisement