HABERLER ABONE OL

Bloomberg’e konuşan konuya yakın kaynaklara göre EBRD ve İstanbul Merkezli Afendis Capital Partners, New York Merkezli Davidson Kempner ile Albaraka Türk iştiraki Natura Gıda'nın %82'sini almak için görüşme yürütüyor. Natura Gıda bünyesinde dondurma markası Golf bulunuyor.

Kaynaklar, yatırımcı grubunun satın alma, borçların kapatılması ve ilave yatırımlar için 90 milyon dolar ayırdığını belirtti.
Albaraka Türk Katılım Bankası'nın Natura Gıda'da girişim sermayesi fonu aracılığıyla hissesi bulunuyor. Natura Gıda'nın kalan %18 hissesi ise aralarında şirketin CEO'su ve Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Akkaya'ın da olduğu yatırımcılarda bulunuyor.
EBRD, Afendis Capital, Albaraka ve Natura Gıda konuya ilişkin yorum yapmadı. Davidson Kempner e-posta üzerinden yorum talebine yanıt vermedi.

Golf markası Türkiye'de 2003'ten bu yana dondurma pazarında yer alıyor. Albaraka'dan önce Golf'ün çoğunluk hissesi Turkven'de ve daha da öncesinde Yıldız Holding'de bulunuyordu.

Natura Gıda bünyesindeki Golf, dondurma pazarında Unilever'in Algida markasının rakibi konumunda. Şirket iki tesisinde yılda 200 milyon litre üretim kapasitesine sahip.

Retail Türkiye araştırmasına göre Türkiye'de kişi başı dondurma tüketimi yılda 4,6 litre, Avrupa'da ise 7 litre seviyesinde.

Advertisement