Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

ABD seçimlerine dışarıdan bir müdahale olabileceği haberi ve mali teşvik paketinin seçimlerden önce geçeceğine dair beklentilerin azalmasıyla birlikte, dolar güçlenirken altın fiyatları düştü.

FBI Direktörü Chris Wray ve DNI Direktörü John Ratcliffe yaptıkları bir açıklamayla, Rusya ve İran’ın yanlış bilgilerin yayılmasını sağlayarak seçim kampanyalarına müdahale edebileceği konusunda uyardı.

Temsilciler Meclisi Sözcüsü Nancy Pelosi, mali teşvik paketi için hala beyaz Saray ile görüştüklerini belirtti ama isteksiz Cumhuriyetçi Senatörlerin seçimlerden önce paketi geçirmenin önündeki engel olduğunu söyledi.

Yatırımcıların mali teşvik paketi ile ilgili belirsiz gelişmeleri takip etmesiyle altı ve dolar arasındaki negatif ilişki geçtiğimiz aylarda daha da kuvvetlendi. Pelosi yaptığı bir açıklamadaysa, Cumhuriyetçi Senato lideri Mitch McConnell’ın seçimlerden sonra da bir teşvik paketi geçirmek istemeyebileceğini belirtti.

Altın, son bir haftadaki en yüksek kapanışını gerçekleştirdikten sonra, Şangay saatiyle 10:16’da %0.7 değer kaybederek ons başına 1,911.84 dolar seviyesine geriledi. Dolar göstergesiyse %0.2 yükselirken, gümüş %1.3 düşüş kaydetti.