Advertisement
HABERLER ABONE OL

Altın fiyatları, ABD’nin iki gün art arda rekor koronavirüs vakası raporlaması ve yatırımcıların mali teşvik paketine dair umutlarının azalmasıyla, düşerek ons başına 1,900 dolar civarında işlem görüyor.

Temsilciler Meclisi Sözcüsü Nancy Pelosi’nin paketin bu hafta geçebileceğine dair açıklamalarda bulunmasına rağmen Beyaz Saray ve Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu Senato ile anlaşma ihtimali hala belirsizliğini koruyor.

Mali teşvik paketine dair spekülasyonlar ABD Hazine tahvillerinin geçtiğimiz haftalarda yükselmesine neden olurken, altın bu sırada cazibesini yitirmişti.

Sydney merkezli ABD Bullion’da küresel genel müdür olan Nicholas Frappell, “Altın reel tahvil getirilerinin artmasıyla birlikte bir miktar dirençle karşı karşıya.” dedi ve “Muhtemel bir ABD büyümesi hakkında bazı yatırımcılar iyimserliğini korurken, bazılarıysa Demokratların seçim galibiyetini daha olası görerek bunun sonuçlarının tahvil fiyatlarını düşüreceğini ve getirileri yukarı çekeceğini düşünüyor.” diye ekledi.

Spot altın fiyatları, yüzde 0.6 düşerek ons başına 1,891.38 dolara kadar düştükten sonra Singapur saatiyle 11:23’te 1,898.80 seviyesinden işlem gördü.

Gümüş fiyatları yüzde 1.2 düşerken, platinum yüzde 1.5 değer kaybetti. Paladyum ise yüzde 0.9 düşüş yaşadı.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.2 yükseldi. 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvillerinin reel getirileri geçen hafta sert bir şekilde yükseldikten sonra bir miktar düştü.