Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın, yatırımcıların aşı onay haberlerinden ziyade kapanma önlemlerine odaklanmasıyla birlikte son bir aydaki ilk haftalık kazancına doğru ilerliyor ama altına dayalı Borsa yatırım fonlarına olan talep azalmaya devam ediyor.

Kasım ayındaki aşı gelişmeleri sonrasında altına dayalı borsa yatırımlarından çıkışlarla birlikte altın fiyatları da sert düşüş kaydetmişti. Fakat altın bu haftayı kazançla kapatmaya hazırlanmasına rağmen altına dayalı yatırım fonlarından çıkışlar devam ediyor.

New York’un ortalama vaka sayısı Mayıs ayından bu yana en yüksek seviyede bulunurken Kaliforniya yeni eve kapanma önlemleri açıklamaya hazırlanıyor.

Altın fiyatları, geçtiğimiz ay aşı gelişmeleriyle sert düşüş kaydetse de ons altın son on yıldaki en iyi yıllık kazancına doğru ilerlemeye devam ediyor.

Demokratlar tarafından iki partinin istekleri doğrultusunda sunulan mali teşvik paketi teklifi Cumhuriyetçilerin ilgisini çekti ve paketin yılsonundan önce onaylanma şansını artırdı.

Teşvik paketine dair beklentilerin yanında dolar endeksindeki düşüş de değerli metallerin fiyatlarının artmasında etkili oldu.

Altın yatırımcıları, fiyatların daha fazla yükselmesini kovalamaktan ziyade sabırlı bir şekilde bekleyip dip fiyatlardan alma fırsatını bekleyebilir. Philips Futures Kıdemli Emtia Yöneticisi Avtar Sandu

Spot altın TSİ 16:31'de’de yüzde 0,27 artışla ons başına 1845,90 dolar civarında yatay seyrediyor. Altın fiyatları bu hafta yüzde 3'ten fazla kaydetti.

Platinum yüzde 1,5 yükselerek ons başına 1.048,34 dolar seviyesine geldi. Bloomberg Dolar Spot Endeksi ise Perşembe günü yüzde 0,4 geriledikten sonra çok az değişiklik gösterdi.