Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Değerli metalin vadeli piyasalarda ons başına 1,800 doları aşmasının ardından küresel altın piyasası, Fed'in ABD ekonomisini kurtarmak için yapabilecekleri arasında sırada ne olduğunu bilmek istiyor.

Altın yatırımcılarının gözü Çarşamba günü açıklanacak Fed toplantı tutanakları üzerinde. Tutanaklar merkez bankasının getiri eğrisi kontrolünü benimseme konusundaki istekliliğine ışık tutabilir.

Altın vadelileri sekiz yıldan uzun bir sürenin en yüksek seviyesinde seyrederken dikkatler merkez bankasının tutanakları ve koronavirüs pandemisine ilişkin uyarıları üzerinde olacak.

Fed Başkanı Jerome Powell virüsü kontrol altına almanın hayati önem taşıdığını söyledi. Ayrıca, ABD enfeksiyon hastalıkları uzmanı Anthony Fauci, ABD'deki günlük yeni vaka sayısının (Mevcut 40 binden) 100 bini aşabileceği uyarısında bulundu.

Altının 2020 yılındaki yükselişi, merkez bankalarının, ABD'de reel faizler halihazırda negatif seyrederken pandeminin ekonomik etkileriyle mücadele için agresif adımlar atmasından destek buldu. Fed'in 10 Haziran toplantısının tutanakları politika yapıcıların getiri eğrisine yaklaşımı hakkında daha fazla detay sağlayabilir.

Sprott Inc. CEO'su Peter Grosskopf, “Getiri eğrisi kontrolü faizi ve gelecek tahvil ihraçlarında ABD Hazinesi'nin genel faiz maliyetlerini kontrol etmek ya da etkilemek için uygulanabilir. Açıkların aşırı yükselmesiyle birlikte bu giderek önem kazanıyor.” dedi.

Altın vadelileri Salı günü ons başına 1,804 dolar ile Kasım 2011'den beri en yüksek seviyeyi görmesinin ardından TSİ 09:20'de 1,802.50 dolar oldu. Altın fiyatları ikinci çeyrekte yüzde 13 artarak art arda yedinci çeyreklik yükselişini kaydetti. Spot altının onsu 1,782.04 dolar oldu.