Bloomberght
SON DAKİKA
Bloomberg HT Haberler Altında düşük fiyat kuyumcuları umutlandırdı

Altında düşük fiyat kuyumcuları umutlandırdı

  • Ramazan Bayramı sonrası altın fiyatlarının düşmesi, Ramazanı durgun geçiren kuyumcu esnafını umutlandırdı

Giriş: 22 Temmuz 2015, Çarşamba 15:38
Güncelleme: 22 Temmuz 2015, Çarşamba 15:47

Adana Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman, Ramazan'da işlerin azaldığı kuyumculuk sektöründe altın fiyatlarının düşmesiyle az da olsa kıpırdanma yaşandığını belirtti.

Bazı günler birçok kuyumcunun siftah bile yapamadan dükkanını kapattığını anlatan Başman, "O süreçte bizim sektörde yaprak kımıldamadı desek yeridir. Bazı arkadaşlarımız dükkan kiralarını ödemekte sıkıntı çekti. Ramazanda dükkanını kapatan bile olduğunu duydum. Ramazan öncesi durgun olan altın piyasası, Ramazanla birlikte durdu diyebiliriz" diye konuştu.

Ramazan Bayramı sonrası uluslararası piyasalarda altının ons fiyatının düşmesiyle iç piyasada altının gramının 95,5 liraya kadar gerilediğini anımsatan Başman, "Altının gram fiyatının düşmesiyle vatandaşların 22 ayar ve cumhuriyet altınına talebi, piyasayı az da olsa canlandırdı. Özellikle yatırım amaçlı ya da altın borcu olanlar, altının düşmesini fırsat bilerek alım yapıyor" dedi.

Gurbetçi artık altın almıyor

Eskiden kuyumcuların hasat, düğün ve yurtdışında yaşayan vatandaşların gelme zamanını dört gözle beklediğini anlatan Başman, şöyle devam etti:

"Artık gurbetçilerin gelmesi bizi fazla etkilemiyor. Çünkü, gurbetçiler artık altın almıyor. Eskiden yazın izne gelen gurbetçilerimiz sünnet ya da düğünlerini Türkiye'de yapar ve düğünler için iyi miktarda altın alırdı. Düğünü olmayan da yatırım amaçlı olarak altını alır bankaya ya da kasaya koyardı. Artık gurbetçilerimiz altın alımı yapmıyor. Düğünlerini de yaşadıkları yerde yapıyor. Bu da işlerimizi kötü etkiliyor."

AA