Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın, yatırımcıların ABD’den gelecek tarım dışı istihdam verisine odaklanmasıyla Cuma günü düştüğü 1.810 dolar civarında işlem görmeye devam ediyor. Gram altın ise Dolar/TL ve küresel altın fiyatlarındaki düşüşü takip ederek 490 TL’ye doğru geriledi.

Fed’in istihdam piyasasının varlık alımı azaltımı kararında ana faktörlerden biri olacağını vurgulamasından sonra altın yatırımcıları Cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam verisini yakından takip edecek.

Fed, Temmuz ayı toplantısının ardından beklentilere paralel olarak federal fonlama faizini değiştirmeyerek oy birliği ile yüzde 0-0.25 aralığında sabit bırakmış, ekonomiyi desteklemek için tüm araçların kararlılıkla kullanılacağını yinelemişti.

10 yıl vadeli ABD Hazine Temmuz ayında yüzde 1,14’e kadar gerileyerek Şubat ayından bu yana en düşük seviyeye indikten sonra Ağustos ayına yüzde 1,22 seviyesinden başladı. Bloomberg Dolar Spot Endeksi ise 1.140’a kadar geriledi.

Ons altın fiyatı

Ons altın Haziran ayını 2016’dan bu yana en kötü performansıyla kapattıktan sonra Temmuz ayında yüzde 2,49 civarında yükseliş kaydetti. Son bir aydır 1.790-1.830 dolar aralığında işlem gören ons altın, Ağustos ayına 1.810 dolar civarında başladı.

Gram altın fiyatı

Temmuz ayının ilk yarısında 500 TL’nin üzerinde tutunan gram altın, sonrasında dolar/TL ve küresel altın fiyatlarındaki düşüş ile gerileyerek 492 TL’ye kadar indi. Doların zayıflaması ve risk iştahının artmasıyla beraber dolar kuru geçen hafta 8,40 seviyesine kadar düşmüş, gram altın da dolar kurundaki düşüşü takip etmişti.