Advertisement
HABERLER ABONE OL

Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, McDonald's'ın Türkiye’deki lisans sahibi olan Anadolu Restoran İşletmeleri'ni 280.7 milyon satışını Bloomberg HT’den Burak Karagöz’e değerlendirdi.

Özilhan, yaptıkları stratejik planlama toplantıları sonucunda bazı işlerden çıkma kararı aldıklarını ve bu satıştan memnun olduklarını belirtirken, Rekabet Kurumu’ndan onay beklediklerini de söyledi.

Özilhan’ın konuşmasında öne çıkanlar şöyle;

“Anadolu Grubu yaptığı stratejik plan toplantılarında ana konularına hedeflenme, büyük işlerine hedeflenme ve diğer bir takım işlerden çıkma kararı aldı. Anadolu Grubu’nun 19 ülkede 80 tane şirketi var. 66 tane fabrikası var. 80 binin üzerinde çalışanı var.  Dolayısıyla bu kararı aldıktan sonra çıkmak istediğimiz işlerden bir tanesi de McDonald’s franchisedan çıkma kararı aldık. Aşağı yukarı bunu 1 sene evvel kamuoyuna duyurduk; araştırmalar yapıp, satma planı içinde olduğumuzu duyurduk. SPK’ya da bu bilgiyi verdik.  Yatırım bankasına verdik ve onlar bu işi yürüttü.  Neticede 3-4 firmaya indi ve bunlar McDonald’s Company ile de birlikte çalıştılar. Bir şirketle bu konuda el sıkıştık.  Yine bu şirket McDonald’s’ın Ortadoğu’daki franchise’i  ve onay verdiği bildiği bir şirket. Biz imzaladık ve Rekabet Kurumu’na müracaatımızı yaptık.  Onay çıktıktan sonra şirketi devredip, paramızı alacağız"

Satış miktarından memnun olduklarını da belirten Özilhan, “Bir senedir bu konuda çalıştık ve bizi memnun eden bir rakam neticede sektörün çarpanları belli biz memnunuz dolayısıyla da biz anlaştık. Rekabet Kurumu’nun onayından sonra da devredeceğiz” dedi.

Özilhan ayrıca gelen para ile diğer şirketlerinin ihtiyaçları olduğunu ve o alanlarda kullanacaklarını da söyledi.