ENERJİ ABONE OL

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, enerji Borsası EPİAŞ'ın faaliyetlerinin önümüzdeki yıllarda genişleyeceğini, faaliyetlerin genişlemesinin ardından halka arzın değerlendirilebileceğini söyledi.

Bayraktar Atlantic Council tarafından düzenlenen iki günlük konferansın Çarşamba günkü oturumunda yaptığı konuşmada, şu anda elektrik ve doğalgaz borsası olarak faaliyet gösteren EPİAŞ'ın faaliyetlerinin önümüzdeki yıllarda çeşitleneceğini ifade etti.

Bayraktar, şu anda taslak aşamasında bulunan karbon emisyonu ticaret sistemine atıfta bulunarak "Ülkemizin 2026'da artık karbonu fiyatlayan bir ülke haline gelmesi, bunun EPİAŞ bünyesinde bir karbon piyasası kurulması suretiyle gerçekleşmesini de hedefliyoruz... (Ayrıca) EPİAŞ'ın da beraberinde bir emtia borsası haline gelmesini de hedefliyoruz" dedi.

Bayraktar konuşmasının ardından Reuters'ın EPİAŞ'ın halka arzının değerlendirilip değerlendirilmediği sorusu üzerine, EPİAŞ'ın faaliyetleri genişledikten sonra halka arz edilebileceğini ifade ederek, "Şu anda değil ama bu bahsettiğim faaliyetler yerleşsin bakacağız" dedi.

Bayraktar konuşmasında Türkiye'nin Gürcistan, Azerbaycan, Bulgaristan ve Yunanistan ile enterkoneksiyon kapasitesini güçlendirmesinin gerektiğini ifade eden Bayraktar, "Önümüzdeki döenmde odaklanacağımız ve birçok işbirliği alanımızın olacağı konulardan bir tanesi iletim altyapısı ve burada yapacağımız yatırımlar" dedi.

Advertisement