Advertisement
FİNANSAL TEKNOLOJİ ABONE OL

Papara Kurucusu ve CEO’su Ahmed Faruk Karslı, bir yıl içinde kullanıcılarına bankacılık hizmetlerinin tamamını sunacaklarını söyledi. Bloomberg HT televizyonunda Sefer Yüksel’in hazırlayıp sunduğu Finansal Teknoloji programına konuk olan Karslı, “Bir yıl içinde Papara kullanıcıları kredi kartı alabilecekler, Papara uygulamaları aracılığıyla kredi alabilecekler. Bunları nasıl sunacağımız kısmını şu anda paylaşamıyorum. Servis bankacılığı modeli de olabilir, Papara’nın kendisinin banka lisansı alması suretiyle de olabilir” dedi. Papara’nın 2016 yılının ağustos ayında faaliyetlerine başladığını hatırlatan Karslı, geçtiğimiz günlerde 12 milyon kullanıcıya ulaştıklarını söyledi. Bağımsız bir rapor olan App Annie’nin açıkladığı ‘2021 Mobil Uygulama Trendleri’ raporuna göre 2021 yılında Papara’nın Türkiye’de aylık olarak en aktif kullanılan bankacılık ve finans uygulaması olduğunu ifade eden Karslı, aylık 3 milyondan fazla kişinin şu anda aktif olarak Papara kullandığını ve bu kullanıcıların tamamının mobilde olduğunu belirtti. Bu kullanıcıların büyük bir kısmının Papara hesabını ve kartını günlük kullandığını belirten Karslı, “Bu da onların ana finans uygulaması olduğumuzu gösteriyor. BKM verilerine göre ön ödemeli kartımız yüzde 50 pazar payına ulaştı. Bu da her iki ön ödemeli kart kullanıcısından birinin Papara hesabı olduğunu gösteriyor. Bu da bizim için çok değerli. Ama şu anda gitmek istediğimiz yerin henüz çok başındayız. Biz kullanıcılarımızın hepsinin ana finansal uygulaması olup 5 yıl içerisinde 15 milyon aktif kullanıcıya hizmet etmek istiyoruz” dedi.

"Amacımız bütün finansal ihtiyaçları sunacağımız bir finansal süper uygulama olmak"

Amaçlarının insanların bütün finansal ihtiyaçlarını en iyi deneyimle karşılayacabileceği bir finansal Süper Uygulama olmak olduğunu kaydeden Karslı şöyle devam etti: “Çok basit anlamda bugün Papara’nın yaptığı şey vadesiz banka hesabının yerine geçmek. Vadesiz banka hesabında gerçekleştirebileceğiniz bir çok hizmeti bugün bireysel kullanıcılara sunabiliyoruz. Yolda ne var derseniz. Yakın zamanda yatırım ürünlerini sunmaya başlayacağız. Papara kullanıcıları uygulamalarının içinden yurtiçinde ve yurtdışında hisse alıp satabilecekler. Bu bizi çok heyecanlandırıyor. Diğer taraftan düzenleyici kurumların kripto düzenlemelerini gözden geçirdiklerini ve çalıştıklarını biliyoruz. Düzenleme sonrası tekrar bu alanda faaliyette bulunmak adına girişimlerimizi yapıyoruz. Bir sigorta acentesi olarak yeni bir lisans aldık ve sigorta ürünleri sunmaya başlayacağız. Dolayısıyla önümüzde yapacağımız çok fazla ürün var.”

"Yaz aylarında Avrupa’da faaliyetlere başlıyoruz"

Papara’nın yurtdışı planlarına da değinen Karslı, “Avrupa’da uzun zaman önce yaptığımız bir lisans başvurusu var. Litvanya’da bir e-para lisans başvurumuz var. Şu an son fazdayız yakında sonuçlanmasını bekliyoruz. Bu lisansı aldıktan sonra yaz aylarında Papara faaliyetlerine Avrupa’da da başlayacak. Sonrasında Mısır, Suudi Arabistan, Azerbaycan, gibi pazarlara açılmak için şu anda oralarda ekipler kuruyoruz” diye konuştu.