Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Cüzdanlarında bin veya daha fazla sayıda Bitcoin bulunan, "balina" olarak adlandırılılan yatırımcıların sayısı Ocak ayındaki 1,650'den 1,882 ile üç yılın zirvesine tırmandı.

Bitcoin topluluğunun "derin devleti" olarak tanımlanabilecek balinalar, fiyatları yukarı ve aşağı yönlü etkileme kabiliyetine sahip.

Glassnode tarafından yayınlanan yeni bir piyasa raporuna göre portföyünde büyük miktarda Bitcoin bulunduran yatırımcıların sayısı, fiyatının 20 bin dolara yaklaşarak tüm zamanların en yüksek seviyesini gördüğü Eylül 2017'deki seviyelere yaklaşıyor.

Analiz şirketinin 15 Haziran'da yayınladığı raporunda aktardığı bilgilere göre balina sayısı ilk kez, Bitcoin'un 420 doların altında işlem gördüğü Mart 2016'da buna yakın seviyelere ulaşmıştı. Sonrasında balina sayısı iki bini gördü.

Raporda "Bitcoin'un fiyatı bu kadar balinayı ilk gördüğümüz zamana kıyasla şimdi yirmi katından fazla. Bu da balinaların (toplam) servetinin arttığını gösteriyor. Buna karşın her bir balina tarafından tutulan ortalama miktar bu dönemde azaldı. Yani balinalar aslında 2016'ya kıyasla daha az Bitcoin tutuyor ve 2017'ye kıyasla ABD Doları cinsinden daha az servete sahip." ifadesi yer aldı.

dailybitcoinnews.com