Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Bitcoin ilk kez 20 bin doları aşarak önemli bir seviyeyi geride bırakmış oldu.

Fiyatı bu yıl iki katını aşan dünyanın en büyük kripto parası Çarşamba günkü işlemlerde yüzde 3.8 yükselişle 20,154 doları gördü. Bitcoin'in fiyatı bu yıl neredeyse üçe katladı.

Kripto para şirketi Nexo'nun kurucusu ve idari ortağı Antoni Trenchev, "Belli bir seviyeye geldi ve odak 30 bin dolarlık bir sonraki yuvarak sayıya kayıyor. Bu Bitcoin için yeni bir faslın başlangıcı." dedi.

Bitcoin'in son dönemdeki rallisine karşın Mart ayında yüzde 25'lik sert bir düşüş yaşanmıştı. Bitcoin'in savunucuları, merkez bankalarının -enflasyon sınırlı kalsa bile- "çok fazla para basmalarından" dolayı kripto paranın tasarruf aracı olarak hareket edebileceği hikayesinden destek buluyorlardı.

Diğer yandan Wall Street'ten bazı şirketlerin Bitcoin'e olan ilgisi artmıyor değil. Birçoğu faizlerin aşırı düşük seviyelerde seyrettiği bir ortamda kripto paranın kazançlarına ortak olmak istiyor. Örneğin Guggenheim Partners LLC yakın zamanda 5.3 milyar dolarlık Macro Opportunities fonunun yüzde 10'una kadar bir kısmını Bitcoin fonuna yatırabileceği yönünde bir açıklama yapmıştı.