FAİZ-BONO ABONE OL

Fed’in faiz indirimlerine büyük ölçekle başlaması ve üyelerinin 2025 sonuna kadar politika faizinin %3,4 civarına gerilemesini beklemesi getiri eğrisinin dikleşmesine yatırım yapan BlackRock ve Pimco gibi tahvil devlerinin yüzünü güldürüyor.

Son dönemde gevşeme beklentisiyle açılan ABD 2 ve 10 yıl arasındaki getiri farkı üst üste beş hafta açılarak bu anlamda Ekim 2021’den bu yana en uzun seriyi yakaladı. Faiz indirim döngülerinde politika faizine hassas kısa vadeli tahvil getirileri düşerken, gevşeme periyodunun uzun vadede enflasyonist olabileceği beklentileri uzun vadeli tahvil getirilerini yüksek tutuyor. Bu da tipik olarak gevşeme dönemlerinde getiri eğrisini dikleştiriyor.

BlackRock’ın Amerika kıtası baş yatırım ve portföy stratejisti Gargi Chaudhuri “Beklentimiz önümüzdeki üç ve altı ay boyunca Fed’in faizleri daha aşağı çekmesi ve getiri eğrisinin dikleşme sürecine devam etmesi yönünde” değerlendirmesini yaptı.

2-10 yıllık getiri arasındaki fark son olarak Fed üyesi Christopher Waller’ın istihdam piyasasında daha fazla zayıflık görülmesi durumunda bir başka 50 baz puanlık faiz indiriminin gündeme gelebileceği sözlerinden sonra cuma günü açıldı.

Advertisement