Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

BIST 100 endeksi haftanın 3. işlem gününü yatay tamamladı.

Endeks günü yüzde 0,14 düşüşle 1.540 puandan kapattı. Endeks güne yükselişle başlamış, öğleden sonra gelen satışlarla 1.529 seviyesine kadar çekilmişti. Seansın son bir saatinde alımlarda toparlanma kaydedilirken endeks de günü yatay tamamladı.

İşlem hacmi ise 36 milyar TL olarak gerçekleşti.

BIST 10 endeksi ise günü yüzde 0,68 düşüşle 1.611 puandan tamamladı.

Bankacılık endeksinde düşüş yüzde 1'i aştı

Bankacılık endeksinde Halkbank'a ilişkin haber akışı izlenirken, günlük düşüş yüzde 1'in üzerinde oldu. Sınai endekste ise yüzde 0,39'luk artış kaydedildi. Tazminat davasına ilişkin haber akışının etkisiyle Halkbank günü tavan tamamladı.

Halkbank, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na ABD'de devam eden ve İran ile bağlantılı “terörist saldırıların” mağdurları olan 876 davacının banka aleyhinde açtıkları dava sürecine ilişkin bir açıklama gönderdi. Açıklamada ABD New York Güney Bölge Mahkemesi'nin yargı yeri uyumsuzluğu itirazını kabul ederek, 16 Şubat 2021 tarihinde davayı şartlı olarak reddettiği belirtildi. ABD Bölge Hakimi Denise Cote, İran ile bağlantılı “terörist saldırıların” mağdurları olan 876 davacının Halkbank aleyhinde açtıkları davanın reddine yönelik bankanın talebini şartlı olarak kabul etmiş ve söz konusu davanın Türkiye’de görülebileceğine hükmetmişti.