HABERLER ABONE OL

Yerli kripto para Borsası BtcTurk, siber saldırıya uğradını açıkladı.

BtcTurk yaptığı açıklamada "Ekiplerimiz 22 Haziran 2024 tarihinde platformumuzdan kontrol dışı çekimler yapılmasına sebep olan bir siber saldırı yaşandığını tespit etmiştir. Söz konusu siber saldırıdan sadece 10 adet kriptoparanın sıcak cüzdanlarındaki bakiyelerin bir kısmı etkilenmiş olup, varlıkların çok büyük bir kısmının tutulduğu soğuk cüzdanlarımız güvendedir. BtcTurk'ün finansal gücü bu saldırıdan etkilenen tutarlarının çok üstünde olup, kullanıcı varlıkları bu kayıplardan etkilenmeyecektir" diye yazdı.

Ekiplerin konuya dair detaylı araştırmaları gerçekleştirdiğinin belirtildiği yazılı açıklamada "Aynı zamanda resmi makamlar ile de iletişime geçilmiştir. Tedbir olarak kriptopara yatırma ve çekme işlemleri durdurulmuş olup çalışmalarımız en kısa sürede tamamlandıktan sonra kullanıma açılacaktır" ifadeleri kullanıldı.

Çalışmaların 6 saat sürmesi öngörülüyor

Kripto para borsası daha sonra yaptığı bir başka açıklamada "Gerekli tüm güvenlik kontrolleri ve prosedürleri tamamlandıktan sonra kriptopara yatırma çekme işlemleri açılacaktır. Bu işlemlerin yaklaşık 6 saat sürmesi öngörülmektedir. Türk Lirası yatırma ve çekme işlemleri kesintisiz devam etmektedir. Güncel durumu bilgilerinize sunar, anlayışınız için teşekkür ederiz" dedi.

Advertisement