Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Almanya merkez bankası Bundesbank, Pazartesi günkü açıklamasında, Çin'den helen talepteki düşüşü işaret ederek, Çin'de ortaya çıkan koronavirüs salgınının Almanya ekonomisi için risk oluşturduğunu kaydetti.

DPA'da çıkan habere göre, Bundesbank uzmanları, Şubat ayı raporunda, "Çin'de toplam talepte meydana gelen geçici bir düşüş, Almanya'nın ihracat faaliyetini düşürebilir" dedi.

Dünyanın ikinci en büyük ekonomisi Çin, Almanya'da üretilen mallar için temel bir piyasa. Aynı zamanda, Çin, diğer ülkelerde daha da işlenecek diğer bazı ürünleri de imal ediyor.

Raporda, koronavirüsten dolayı başlatılan güvenlik önlemlerinin bazı küresel değer zincirlerini etkileyebileceği ve bunun da Almanya'da bireysel sektörlerde arz darlığı yaratabileceği uyarısında bulunuldu.

2019 yılının zayıf bir tonda sonlanmasının ardından, Bundesbank Almanya'da bu yılın ilk çeyreğinde radikal ekonomik değişiklikler beklemiyor.

Almanya ekonomisi yıllar süren büyümesinin ardından 2019'da, kısmen ülkenin ihracata dayalı sanayi sektörünü etkileyen uluslararası ticaret anlaşmazlıkların etkisi ile durgun bir dönem geçirdi.