HABERLER ABONE OL

Çin Merkez Bankası (PBoC), 14 günlük ters repo faiz oranını 10 baz puan düşürerek yüzde 1,85'e indirdi ve politika aracıyla 74,5 milyar yuan (10,6 milyar dolar) likidite enjekte etti.

PBoC yaptığı açıklamada 7 günlük ters repo anlaşmaları aracılığıyla 160,1 milyar yuan enjekte ettiğini ve faiz oranını yüzde 1,7'de sabit tuttuğunu kaydetti.

Pinpoint Asset Management'ın başekonomisti Zhang Zhiwei konu hakkında yaptığı açıklamada, "Bu faiz indirimini PBOC'nin para politikasını daha fazla gevşettiğinin bir işareti olarak algılamadığını söyleyerek, "Yine de, PBOC'nin önümüzdeki aylarda 7 günlük repo oranını ve rezerv gerekliliği oranını düşüreceğini bekliyorum.” dedi.

Dünyanın ikinci büyük ekonomisi, deflasyonist baskılarla mücadele ediyor ve iç harcamaları teşvik etmeyi amaçlayan bir dizi politika önlemine rağmen büyümeyi artırmakta zorlanıyor. Öte yandan ABD Merkez Bankası’nın (Fed) geçen hafta faiz oranlarını yarı yarıya düşürerek gevşeme döngüsünü başlatmasının ardından parasal genişlemeyi hızlandıracağına yönelik spekülasyonlar arttı.

Advertisement