HABERLER ABONE OL

HANDE BERKTAN

İnternette yeni dönemin kapıları uydu şirketleriyle birlikte yeniden açıldı. Şirketler, uydu interneti erişimi sağlamak üzere uzayda büyük yatırım ve rekabete giriyor. Fransız uzay teknoloji şirketi Constellation Technologies, 5G teknolojisini telekomünikasyon şirketlerinin mevcut varlıklarını kullanan Starlink benzeri bir uydu geniş bant sağlayacak şekilde yeniden tasarlayacak.

Constellation Technologies, Dünya yörüngesine çok yakın uydular fırlatarak sabit kullanıcı terminalleri aracılığıyla yüksek hızlı internet erişimi sağlamak için doğrudan telekom operatörleriyle çalışmayı planlıyor.

Constellation Kurucusu ve CEO'su Charles Delfieux, uzay sektörünün bir dönüm noktasında olduğunu belirterek "Uzay ve telekomünikasyon tarihinde ilk kez performans açısından temel olarak uzay ve karasal bağlantı arasında bir yakınlaşmaya tanık oluyoruz. Bu yakınsama, temelde aranan, uygun maliyetli çözümleri, bağlantıyı tamamen ulaşılabilir bir şey hale getiriyor" dedi.

Mühendislik eğitimi alan Delfieux, kariyerinin çoğunu Dünya Bankası'nda çalışarak geçirdi. Dünya Bankası’nda gelişmekte olan ülkelerdeki büyük altyapı projelerinin yapılandırılmasına ve finansmanına liderlik eden program yöneticisi olarak görev yapmıştı.

Advertisement