Advertisement
HABERLER ABONE OL

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanıyor. Toplantının ana gündem maddesini koronavirüs ile mücadele, okulların açılış tarihi ve İstanbul Sözleşmesi olması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabine toplantısına saat 15.00'te başkanlık edecek.

Kurban Bayramı ve yaz tatilinin etkisiyle koronavirüs vaka sayılarının tekrar 1000'li rakamlara ulaşması, Kabine toplantısının ana gündem maddesi olacak. Toplantıda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kabineye bir sunum yaparak, alınan tedbirler ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verecek.

OKULLAR AÇILACAK MI?

Kabine'nin bir diğer önemli toplantı başlığını ise okulların açılış tarihi oluşturuyor. Özel okulların önümüzdeki hafta telafi eğitimlerine başlarken, Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri ile okulların açışı tarihine ilişkin değerlendirme yapılması bekleniyor. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un da sunum yapması bekleniyor.

EKONOMİ GELİŞMELERİ

Geçtiğimiz hafta döviz kuru ve altındaki yükselişin de masaya yatırılması bekleniyor. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın bir sunum yapması bekleniyor.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ

Bir süredir, Türkiye'nin gündeminde olan İstanbul Sözleşmesi de Cumhurbaşkanlığı Kabinesi gündeminde. İlgili bakanların Kabine'ye bilgi sunması bekleniyor. Kabine'de alınan karar daha sonra AK Parti MYK'da da görüşülecek.