Advertisement
HABERLER ABONE OL

Dolar/TL dar banttaki seyrini sürdürüyor. Dün 6.8477'de günü tamamlayan dolar/TL yeni günde de 6.85'e yükseldi. Euro 7.71'de, sepet kur 7.28'de yatay seyrediyor.

Bu hafta Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz kararı kurun hareketi açısından önemli olacak. Bloomberg HT'nin anketine göre politika faizinin 25 baz puan indirimle yüzde 8'e çekilmesi bekleniyor. Merkez Bankası Mayıs toplantısında politika faizini 50 baz puanla beklentilere paralel indirmiş, karar sonrası dolar 6.81'den 6.78'e gerilemişti.

Ünlü Menkul Değerler bir notunda piyasa beklentisinin faizlerde 25 baz puan indirim olduğunu belirterek "Son toplantıdan bu yana TL’nin değer kaybı ile işlem görüyor oluşunun yanında Haziran ayında lehte baz etkisinin bulunmaması nedeniyle TÜFE’nin %11’in üzerinde kalma ihtimali TCMB’nin olası adımının ölçülü kalmasına neden olabileceği gibi Merkez Bankası beklemede kalmayı da tercih edebilir." ifadesini kullandı.

"DAHA GÜÇLÜ İNDİRİM TL VOLATİLİTESİNİ ARTIRABİLİR"

Toplantıda alınacak kararların TL’nin performansına doğrudan etki edebileceğini belirten kurum "TL’nin özellikle küresel risk iştahının daraldığı dönemlerde reel faiz desteğinden yoksun olmasının etkilerini belirgin şekilde hissettiğini düşünürsek olası bir faiz indiriminin boyutunun piyasa beklentisi ile ne derece örtüşeceğinin oldukça önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu noktada beklentilerden daha güçlü bir faiz indiriminin TL’de volatiliteyi artırabileceğini göz önünde bulundurmak gerekiyor." yorumunu yaptı.

Bugün içeride kuru etkileyecek bir veri bulunmazken Türkiye Bankalar Birliği’nin 63. Genel Kurul Toplantısında Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Ali Akben ve TBB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın'ın konuşmaları takip edilecek.