Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar, ABD'nin ikinci çeyrekte rekor küçülme açıklaması ve işsizlik maaşı başvurularının artmasının ardından iki yıldan uzun bir sürenin en düşük seviyesine geriledi.

Dolar, G - 10 paralarının tamamı karşısında değer kaybetti. İsveç Kronu ve Japon Yeni dolar karşısındaki kazançlara öncülük etti. Dolarda ay sonu akımları ve momentum satışlarının euro ve sterlinin kazançlarını genişletmesinde etkili olduğu belirtildi.

Mitsubishi UFJ Kokusai Asset Management stratejik araştırma ve yatırım genel müdürü Akio Kato, "Doların dip görüp görmediğine dair bir his hala mevcut değil. Ekonomi zayıflık gösterirken ABD'nin ihtiyaç halinde daha fazla genişlemesi için hala alan var ve pandeminin gideceğine dair net bir beklenti yok." dedi.

ICE Dolar Endeksi yüzde 0.5 düşüşle 92.560 puan ile Mayıs 2018'den beri en düşük seviyeye geriledi. Düşüşünü üçüncü güne taşıyan dolar/İsveç Kronu yüzde 0.5 düşüşle 8.6633'ten işlem gördü. Kayıplarını yedinci güne taşıyan dolar/yen paritesi yüzde 0.4 düşüşle 104.30'dan işlem gördü.

Euro/Dolar paritesi yüzde 0.4 yükselişle 1.1896 oldu. Parite, altıncı haftalık yükselişine hazırlanıyor. Art arda on bir gün tırmanan sterlin/dolar yüzde 0.3 yükselerek 1.3131'den alıcı buldu.