Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar, Pekin'in ABD yaptırımlarına karşılık vererek benzer önlemler açıklamasının ardından önemli piyasa paraları karşısında yükseldi.

Yatırımcıların dikkati ABD Başkanı Donald Trump'ın acil ekonomik önlem kararnamesinin yasal olup olmadığı konusu ve Temmuz ayı perakende satışlar gibi önemli verilere odaklanmış durumda.

Euro/Dolar karşısındaikinci seansta da düşüş kaydetti. Fransa Merkez Bankası ekonomik toparlanmanın yavaşladığına ilişkin uyarıda bulundu.

Aralarında Valentin Marinov'un da bulunduğu Credit Agricole stratejistlerinin e-posta notunda “Euroya yönelik geçen haftaki alımlar büyük ölçüde hedge fonlar gibi spekülatif yatırımcılardan gelmişti. Bu da şimdi daha da fazla 'aşırı alım' bölgesinde işlem gördüğünü işaret ediyor. Bu koşullar düzeltmeye yönelik aşağı yönlü bir hareket riskini yüksek tutuyor.” dedi.

Dolar, Çin'in -aralarında Trump'ın üst düzey yardımcısı bulunmasa da- ABD'li yetkililere yönelik yaptırım kararının ardından yükseldi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi (BBDXY), yükselişini ikinci güne taşıyarak yüzde 0.3 arttı. Euro/dolar paritesi yüzde 0.4 düştü. Sterlin/dolar paritesi kayıplarını ikinci güne taşıdı. Parite yüzde 0.2 geriledi.