Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar, Fed'in Eylül toplantısının ardından beklenenden daha az güvercin olduğunun anlaşılmasıyla bazı traderların kısa pozisyonlarını kapatmasıyla yükseldi.

Bankalararası dealerlar euroda ve Avustralya Doları'nda uzun pozisyonlarını kapattı. Traderlara göre Avustralya Doları opsiyon masalarının satışı nedeniyle güçlü istihdam raporundan kaynaklı yükselişini koruyamadı.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi (BBDXY) yüzde 0.3 artarak beş günün ilk yükselişine hazırlanıyor. Fed, en azından gelecek üç yıl boyunca faizleri sıfıra yakın tutacağını belirtti. Varlık alımlarını artırmadı.

Auckland'da Wespac Banking Corp. piyasa stratejisti Imre Speizer, "FOMC öncesinde çok fazla güvercin bir duruş beklentisiyle alınan spekülatif kısa dolar pozisyonlarından daha fazla çıkış olabilir. Bazıları için yeterince güvercin değildi. Bu nedenle yeniden dolar alıyorlar." dedi.

Canadian Imperial Bank of Commerce stratejisti Patrick Bennett, "Bence piyasa bir süre ABD Doları'nda kısa pozisyondaydı ve düzeltme olmasa bile bir miktar konsolidasyon için uygun." dedi.

Avustralya Doları/ABD Doları paritesi istihdam verisinin ardından yüzde 0.6 düşüşle 0.7262'den işlem gördü. İşsizlik yüzde 7.5'ten yüzde 6.8'e geriledi. Euro/Dolar yüzde 0.5 düşüşle 1.1757'den alıcı buldu.

Dolar/yen paritesi, Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) ekonomiye ilişkin daha az kötümser bir görüş benimsemesinin ardından yüzde 0.1 yükselişle 105.08 oldu. BoJ, agresif parasal teşvikini değiştirmedi. Faizi eksi yüzde 0.1'de bırakırken varlık alımlarını değiştirmedi.