Advertisement
HABERLER ABONE OL

Dolar/TL hafta başından beri 6.85 civarındaki yatay seyrini sürdürüyor.

Küresel piyasalarda dolardaki düşüşle çoğu gelişen ülke para birimi ise bugün won öncülüğünde yükselişte..

Işık FX bir notunda kurda bir süredir 6.83 - 6.86 bölgesinde işlemlerin sıkıştığını belirterek "bu seviyelerden birisinin kırılması halinde yeni bir hareket beklemekteyiz. Bu bağlamda, 6.86 üzerinde kalıcılık sağlanması halinde; alıcılı işlemler ilk etapta 6.89-6.92 bölgesine doğru ivme kazanabilir. Kurda, 6.83 altına görülebilecek geri çekilmelerde ise; 6.80 seviyesi kabaca önem arz edecek. Zira, bu tarafta da 6.80’nin altına kalıcılıkla inilmesi durumunda; TL lehine işlemler daha fazla ağırlık kazanabilir ve ilerleyen süreçte sırasıyla; 6.77, 6.75 ve 6.72 gibi destek bölgeleri izlemeye alınabilir." yorumunu paylaştı.

Bugün IMF 2020 ekonomik büyüme tahmini revizyonlarını açıklayacak. İçeride ise TCMB imalat sanayi kapasite kullanım oranı ve reel kesim güven endeksi haziran rakamları yayımlanacak.

MSCI: TÜRKİYE'Yİ ALT ENDEKSE DÜŞÜREBİLİRİZ

Endeks sağlayıcısı MSCI Inc. Türkiye'nin gelişen piyasa statüsünün gözden geçirilebileceğini ve "öncü gelişen piyasa" ya da "ayrık" kategorisine indirilebileceğini açıkladı, Türkiye 'öncü' kategoriye düşürülürse Hırvatistan, Romanya, Ürdün ve Lübnan gibi ülkelerle aynı kategoriyi paylaşacak. 'Ayrık' kategorisinde ise Bosna, Ukrayna ve Filistin gibi piyasalar bulunuyor.

Yarın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz kararı kurun hareketi açısından önemli olacak. Bloomberg HT'nin anketine göre politika faizinin 25 baz puan indirimle yüzde 8'e çekilmesi bekleniyor. Merkez Bankası Mayıs toplantısında politika faizini 50 baz puanla beklentilere paralel indirmiş, karar sonrası dolar 6.81'den 6.78'e gerilemişti.