Advertisement
HABERLER ABONE OL

Mohamed El-Erian, ABD'li politikacıların yumuşak inişte zafer ilan etmesi için henüz çok erken olduğunu söyledi.

Cambridge Queens' College başkanı El-Erian, Bloomberg Television'a yaptığı açıklamada, dünyanın en büyük ekonomisinin üçüncü ve dördüncü çeyrekteki performansının "dikkat çekici" olduğunu söyledi. El-Erian ancak “Yönetim için en büyük risk, geçen yılki büyümenin itici güçlerinden bazılarının artık orada olmaması nedeniyle ekonominin bu yıl yavaşlamasıdır. İkincisi, enflasyonun düşüşü duruyor” dedi.

Bloomberg Opinion köşe yazarı, üç spesifik riskin devam eden yumuşak inişi tehlikeye atabileceğini söyledi. El- Erian, “Küresel tedarik zinciri kesintileri ve sevkiyatta gecikmeler; tasarruflar azaldıkça yerli tüketiciler üzerindeki baskının artması; ve enflasyonu düşürmek için beklenenden daha zorlu bir yol. Enflasyonun düşmeye devam etmesi gerekiyor" dedi.

El-Erian ayrıca, piyasaların Mart ayında neredeyse yüzde 50'lik bir faiz indirimi ihtimalini fiyatlandırmasına rağmen, Fed'in hedef faiz oranını düşürmek için Haziran veya Temmuz toplantılarına kadar beklemesi yönündeki çağrısını da yineledi